22 oktober 2017

Teksten en fotografie

Websteksten maken je website

De inhoud van je website is één van de belangrijkste factoren van je website. De tekst is belangrijk om de internetbezoeker op je site te houden én belangrijk voor Google om goed gevonden te worden!

Bezoekers van websites zijn vaak gehaast en willen dat een tekst bondig, aantrekkelijk en scanbaar is. Deel je teksten daarom op in stukjes en gebruik koppen en subkoppen en begin met de conclusie. Dan weet de lezer meteen waar het over gaat en weet hij of hij verder gaat lezen.

Schrijf ook niet te commercieel. Onderzoek heeft aangetoond dat websitebezoekers een hekel hebben aan te commerciële teksten. Houd het dus objectief en geef feiten. Links, actieve zinnen, en een directe manier van schrijven zijn ook belangrijke componenten voor een pakkende tekst.

Daarnaast is  je tekst belangrijk om hoger in Google te komen. De juiste zoekwoorden en de opbouw van je tekst  spelen daarbij een rol.

Wil je graag een pakkende tekst voor jouw doelgroep die je website hoger in Google plaatst, neem dan contact op met onze webtekstschrijver.

Een foto zegt meer dan duizend woorden!

Niet alleen tekst, maar ook foto’s leveren een belangrijke bijdrage aan je website. Goede foto’s ondersteunen de tekst en de inhoud en dragen bij aan een stuk authenticiteit en geloofwaardigheid. Eigen foto’s geven een persoonlijk tintje aan je website.

fotograaf (1)

Je kunt natuurlijk je eigen foto’s maken, maar dit ziet er vaak amateuristisch en onprofessioneel uit. Aan de belichting, uitsnede, compositie en scherpte-diepte is vaak te zien dat een foto het werk is van een professionele fotograaf.

Op het internet kun je ook veel foto’s en afbeeldingen vinden. Let wel op dat de meeste foto’s in Google Images niet rechtenvrij zijn. Dat betekent dat je deze foto’s niet mag gebruiken zonder toestemming van de fotograaf. De fotograaf heeft een auteursrecht op de foto.

Wil je onze professionele fotograaf inhuren? neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.