20 oktober 2017

SEO

Een goede SEO zorgt voor een hogere plek in Google en meer bezoekers

SEO (Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie) is een verzameling van technieken. Deze technieken zijn gericht op het optimaliseren en verbeteren van je website of webshop voor de vindbaarheid in zoekmachines zoals Google. Om je website hoger in Google te krijgen zijn een aantal zaken belangrijk:

  • Je website heeft de juiste zoekwoorden nodig. Als je een website hebt over honden, dan is het handig als het woord ‘hond’ in je titel, domeinnaam, in de koppen, de tekst en nog een aantal plaatsen voorkomt. Te vaak het zoekwoord gebruiken in je tekst is ook weer niet goed. Onze tekstschrijver zal je tekst zo schrijven dat je pagina’s geoptimaliseerd zijn met de juiste zoekwoorden.
  • Je website heeft backlinks nodig. Een backlink is als een andere (relevante) website een link heeft naar jouw website. Hoe meer backlinks hoe beter. De website moet wel relevant zijn voor de onderwerpen in jouw website. Een link van babykleertjes in een autocross website zal niet goed zijn voor je SEO.
  • Inzetten van Social media is ook een grote pre bij SEO. Zorg voor een Facebook en Twitter pagina (kunnen wij ook voor je doen) met veel vrienden die je website liken
    en delen. Dit zorgt voor meer backlinks en Google indexeert social networks. Daarnaast kun je je Facebook pagina ook gebruiken voor de Facebookmarketing!
  • Daarnaast zijn een aantal technieken belangrijk die zorgen voor een hogere indexering. Bij WordPress (Het CMS systeem wat wij gebruiken) is dat voor een deel al automatisch inbegrepen. Daarnaast heeft WordPress handige plugins die je nog meer helpen. Ook zijn er handige programma’s die tonen voor hoeveel % jouw website geoptimaliseerd is en waar dit nog verbeterd kan worden.

Je kunt zelf je eigen SEO doen, maar wij doen het ook graag voor je.

Wil je een SEO geoptimaliseerde website neem  dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!